Romana Engleza Maghiara
 
 

Olimpiada

Data de 28 iulie 2006 marchează începutul celor 3 zile a primei Olimpiade de Holocaust din România. Sistemul român de educaţie a implementat studierea holocaustului în şcoli şi cu un efort deosebit în memoria milioanelor de suflete nevinovate care s-au stins a făcut posibilă organizarea Olimpiadei de Holocaust.
La eveniment au participat sute de candidaţi din mai multe judeţe ale ţării  şi au fost prezenţi o serie de oameni politici notabili.
Şimleul Silvaniei a fost gazda primului concurs Naţional pe tema Holocaustului. Politicieni, oficialităţi  locale şi  populaţia din zonă au participat la primul eveniment de acest gen. studenţi din toată ţara s-au adunat la Şimleul Silvaniei pentru a comemora şi a câştiga această competiţie.
Aceasta este deasemenea relevant pentru aceasta regiune – un loc unde au avut loc crime – unde ecoul vocilor comunităţii evreieşti care a existat aici de secole încă de mai aude. Guvernul României a aprobat de aceasta data şi a făcut posibilă studierea Holocaustului în şcoli. Această Olimpiada duce conştiinţa mai departeşiu ajută la educarea tinerelor generaţii despre oribilele evenimente din trecut.
Acest eveniment a fost notificat de National Geographic, World Jewish Press. Articolele vor aparea în curând pe pagina de web.

 

Imagini
Olimpiada Olimpiada Olimpiada Olimpiada Olimpiada
Olimpiada Olimpiada Olimpiada Olimpiada Olimpiada
Olimpiada Olimpiada Olimpiada Olimpiada

 

 

 
 
© Copyright 2005, JAHF, 515 Huguenot Ave, Staten Island, NY 10312 info@jahf.org